1994 Het team van de eerste jaren met links vooraan  Franky Craeymeersch en Links achteraan André Verlinde


1996: Franky Craymeersch (mede-oprichter en voorzitter)


Sinds 1995 is Linda Paepe bestuurslid en vaste waarde aan de kassa van de drankbonnetjes (Foto 2003)


2002: vlnr: Franky Craeymeersch, Gino De Pypere ( ex-kernbestuur )  & Lieven Van Assche (ex – kernbestuur)


2005: Gino & Franky samen met Pater Fernand (De laatste Pater Van het Klooster , die  steeds van de partij was op het festival tot de editie van 2007, in diezelfde maand werd het klooster overgelaten)


2006: 15 jaar Patersdreef


2008: Lieven Van Assche (ex-kernbestuur) & André Verlinde (medeoprichter Patersdreef) Gelegenheidhelpers bij het eerste Indoor festival


2011: 20 jaar Patersdreef


2013: Wouter (ondervoorzitter) & Tom (kernbestuur) samen met Chantal McGregor
 Tijdens de Tieltse Feesten van 1991 vond een optreden van 5th Avenue & friends (Nightlife) plaats in de tuin van tearoom "De Zouaaf", gelegen schuin tegenover de Patersdreef in de Kortrijkstraat (ondertussen afgebroken). Het jaar daarop , in  1992 beslissen  Andre Verlinde en Franky Craeymeersch om het wat groter aan te pakken. Als locatie werd dan ook gekozen voor de gezellige Paterdreef in het centrum van Tielt. De ´Patersdreef Happening´ was geboren. Het gratis festival vindt plaats tijdens de Tieltse Europa Feesten en is zo stilaan een vaste waarde geworden tijdens deze feesten. Zowel de plaatselijke bevolking als de echte liefhebber konden de Blues/rock gerichte programmatie best smaken.
Steevast werd er de eerste jaren ten minste één buitenlandse groep geprogrammeerd.

Het vierde jaar werd geprobeerd het festival uit te breiden door de zondag twee groepen te laten optreden. De regen zorgde er echter voor dat dit letterlijk en figuurlijk in het water viel. Mede oprichter Andre Verlinde verliet de organisatie en Lieven Van Assche stapt in het kernbestuur, en blijft er tot 2004 . De kater van de natte zondag in 1995 had zijn tijd nodig om verwerkt te worden. Het festival bleef groeien zij het dan in de vertrouwde formule van de zaterdag.

1998 werd een sabbatjaar voor de organisatie van de Patersdreef, dit doordat er onvoldoende steun en middelen waren die het succes van "Dana Gillespie" het jaar voordien kon bestendigen . Het succes van 1999 met onder meer "Wigbert" en "Rosa King" was dan wel het startsein om de volgende jaren het festival uit te breiden naar twee dagen. Vanaf 2000 wordt er zowel vrijdag als zaterdag geprogrammeerd. De basis idee was het bereiken van een breder publiek, en werd er tijdens de jaren 2000 en 2001 de vrijdag gekozen voor een programmatie binnen de Wereldmuziek. De zaterdag bleef het Mekka van de R&B. In 2001 kwam Gino Depypere het kernbestuur vervoegen en werd het festival uitgebreid met een rockstage op zaterdagnamiddag . Daarmee werd getracht de jeugd te bereiken. Jonge groepjes uit Vlaanderen kregen een platform om zich aan een breed publiek te tonen. Vanaf 2002 werd dan toch afgestapt van het idee om op vrijdag breder te programeren en werd er ook zoals de zaterdag Blues; Rhytm' & Blues ; Rock geprogrameerd.

In 2002 kwam er ook de gratis camping bij , die voor sommige- van steeds verder komende - festivalhangers een welkgekomen service was. Na het overrompelende succes van "Canned Heat" in 2002, kon het festival alleen maar hopen dat het, zonder aan de specifieke charmes van de dreef met de daarbijhorende gezelligheid te willen inboeten, verder op dit elan kon doorgaan. Wat in de loop der jaren ook gelukt is. In 2006, met het 15-jarige bestaan kwam er uitzonderlijk een driedaagse met o.a. "Stan webb's Chicken Chack" & "Dr. Feelgood" en uiteraard "Marino Noppe", (onze Huismuzikant). In de loop der verdere jaren, passeerden er meerdere grote namen ( o.a. "Popa Chubby", "The Fabulous Thunderbirds", "Chris Jagger", "John Lee Hooker jr." .......), enkele grootheden die de revue paseerden zijn er jammer genoeg niet meer , maar brachten schitterende optredens in de patersdreef, zoals : "Kevin Coyne", "Magic slim" en "Louisiana Red".

In 2012 stapt Gino Depypere uit het bestuur en komen Wouter Debuschere en Tom vansteenhuyse de kern vervoegen. Het festival blijft tot op heden nog steeds gratis en we hopen dat, dank zij de sponsors en ons geweldig publiek, nog een tijdje vol te houden.

Ondertussen is " Het Indoor Festival" In de winter ontstaan in de Europahal, met het eerste jaar in 2008 , de legendarische band "Ten Years After" en in 2013 nog "The Yardbirds".