23u30: Machiavel

Machiavel is een van de meest legendarische rockbands van België. Ze kenden hun hoogdagen in de jaren zeventig-tachtig. Met hun tweede  album “Jester” maakten ze furore in Franstalig België en werden ze er de belangrijkste rockband. Het album “Magical Moonbeams” met de singles “After the Crop “ en “Rope dancer”, was in 1978 goed voor platina. Het doel was om ook succesvol te worden buiten Brussel en Walonië en dus verlieten ze het pad van de symfonische rock met het album “Urban Games” met hitsingle “ Over the Hill” waarmee ze goud behaalden.  De band ontving 4 gouden platen. Machiavel kreeg meer fans en de concerten werden ook groter. Als eerste Belgische band trad Machiavel op in een uitverkocht Vorst Nationaal( wat ze later nog eens zouden herhalen). De grote buitenlandse doorbraak kwam er met het album “New Lines” en de enorme hitsingle “Fly”. Live optredens volgden door gans Europa. 4 maal speelden ze in een uitverkochte “ Ancienne Belgique “. Na de gesmaakte plaat “Cry of the Pleasure” met daarop gastbijdragen van Dani Klein, Arno en B.J. Scott werd het tot 1994 stil rond de formatie. Daarna begonnen ze opnieuw platen op te nemen en te touren, wat terug leidde tot een uitverkochte AB in Brussel en een stek in het voorprogramma van BON JOVI, met Toots Tielemans op het nummer “Rope Dancer”. Hun jongste album “Colours verscheen in 2013. Tegenwoordig spelen ze door vele nevenprojecten van de muzikanten slechts een beperkt aantal goed uitgekozen concerten per jaar. Waarvan op 8 februari in Tielt.

 
21u30: Martin Turner (ex- Wishbone Ash)
Wishbone Ash viert in 2020 hun 50-jarig bestaan.
De Britse rockband Wishbone Ash werd opgericht door de muzikanten Martin Turner en Steve Upton. De band staat bekend om de dubbele gitaarbezetting. Martin en Steve bedachten namelijk een rijke rocksound, die gekenmerkt werd door innovatieve harmony-gitaarpartijen. Deze dienden gespeeld te worden door twee lead-gitaristen. Gitaristen Ted Turner en Andy Powell werden gerekruteerd via een nu legendarische Melody Maker-advertentie. De samenwerking van de originele line-up van Wishbone Ash smeedde een unieke muzikale identiteit die enkele van de meest geliefde werken van de rockmuziek zou produceren en verschillende succesvolle bands zou beïnvloeden, resulterend in miljoenen albumverkoop en concertbezoekers. Wishbone Ash zou een van de meest duurzame en meest geliefde Britse rockacts worden.
Na de ruzie met Powell, vormde oprichter en creatief  brein van Wishbone Ash : Martin Turner zijn eigen Wishbone Ash met nieuwe muzikanten. In Tielt zal Martin Turner zijn grootste successen van toen brengen. Vooral de eerste albums die Martin Turner voor Wishbone Ash schreef waren de succesvolste, waaronder “Pilgrimage” en “Argus”.
  
 
19u30: Irish Coffee

Was een rockband die opgericht werd in 1970. De leden kwamen van een andere band, The VooDoo genaamd. Aanvankelijk speelde de groep enkel covers van grote internationale rockbands, zoals Deep Purple, Led Zeppelin, The Who en The Kinks. In 1972 brachten ze echter een album uit met enkel nummers van hun eigen hand. Dat album, ‘Irish Coffee’ geheten, kende toentertijd redelijk succes. De single ‘Masterpiece’ was een hit in een aantal Europese landen. Hun lp en singles zijn nu erg gezochte collector’s item. Ook speelden ze in het voorprogramma van onder meer Uriah Heap en Golden Earring. Hun muziek klinkt als een kruising tussen rock en blues. De groep werd destijds (officieus) uitgeroepen tot de beste rockband van België. Leadzanger William Souffreau kreeg in de jaren 70 ook de eer benoemd te worden als “beste zanger van België”. William Souffreau was ook actief als soloartiest en bracht ondertussen al meer dan 10 albums uit.

In 1975 gingen de leden uit elkaar en was het gedaan met Irish Coffee. In 2004 kwam er echter een reünie (met het album ‘Irish Coffee 2’ tot gevolg). Voor de derde keer staat deze legendarische band op het podium in Tielt

 
18u: The Gate

5  mannen die mekaar tegenkwamen 'onderweg', een voor een uit een andere generatie; een voor een uit een andere leefwereld. Samen brengen ze elk met hun eigen inbreng onvervalste toegankelijke rock met een naklank uit de jaren 80 met een eigentijdse flow. De ene keer met zachte nummers, de andere met sterk ritmische, bijna dansbare rocknummers.  De symbiose tussen de typische gitaarsound van de band, de elektronische touch van de keys en de welklinkende frontstem maken het plaatje af van 5 vrienden met een hart voor muziek.

 
16u30: Silke & Ed De Smul

Silke en Ed, een dochter op het podium met haar vader.
Van jongs af aan is er een muzikale klik tussen deze twee generaties. Ze worden verbonden door een grote liefde voor americana, folk, singer-songwriters, blues en kleinkunst.

Silke zingt, speelt gitaar en tovert met lepels. Ed zingt en speelt gitaar, mandoline, percussie en is een meester op de mondharmonica. Ed is trouwens geen onbekende van De Patersdreef, hij stond op het buitenfestival en de Indoor  met verschillende formaties of solo reeds vele malen op ons podium.