23u30: Steve Harley & Cockney Rebel

Is een Britse pop/rock groep onder aanvoering van Singer-songwriter en gitarist steve Harley. De band werd bekend in de vroege jaren ’70 met hits als ‘Sebastian’, ‘Judy Teen’ en ‘Make Me Smile’ (Come Up And See Me). Harley had al enige tijd samengewerkt met John Crocker als straatmuzikant voor zij in 1972 de band Cockney Rebel oprichtten. Als drummer werd Stuart Elliott aangetrokken, als bassist Paul Jeffreys en als toetsenist Milton Reame-James. Al na vijf optredens kwamen zij onder contract bij EMI, en met het nummer Sebastian hadden zij succes in een aantal Europese landen. Als debuutalbum kwam in 1973 The Human Menagerie uit, volgens veel fans hun beste album. Al snel werd duidelijk dat Harley de band als zijn begeleidingsband zag, en dat de band daardoor geen lang leven beschoren zou zijn. Toch bracht de band enkele hitsingles uit, waaronder Judy Teen en Mr. Soft. De band werd in 1974 verkozen tot “Most Outstanding New Act”, maar aan het einde van een succesrijke toer in dat jaar namen alle bandleden op Elliott na ontslag. Harley zou vervolgens met sessiemuzikanten optredens verzorgen voor popprogramma’s als Top of The Pops. Vanaf dat moment zou de band alleen in naam bestaan, en betrof het een solo-project van Steve Harley. Het album “The Best Years of Our Lives” uit 1974 werd geproduceerd door Alan Parsons, waarvan de hitsingle ‘Make Me Smile’. Op een paar kleine projecten in 1979 en begin jaren 80 na was het rustig rondom de zanger. Eind jaren 80 zou hij opnieuw met het oude Cockney Rebel-repertoire op het podium staan. In de jaren 90 zou hij twee solo-albums uitbrengen, waarna in 2005 weer een album onder de naam Cockney Rebel: The Quality of Mercy .
Oktober laatsleden stond “Sebastian” op nr. 2 aller tijd in de top 70 van de jaren 70 van Radio 2 en bij de duizend klassiekers,eindigde het nummer op de zesde plaats.

   
21u30: Chris Jagger & Band
Het is niet makkelijk om in de schaduw te leven van een grote broer die in de allergrootste rockband aller tijden speelt, maar Chris Jagger doet dit met verve. De 69-jarige muzikale veelvraat schreef mee aan de Rolling Stones albums ‘Dirty Work’ en ‘Steel Wheels’. En werkte samen met grootheden als David Gilmour, Bob Dylan, Eric Clapton en natuurlijk broer Mick. Het werk van Chris Jagger bestaat uit een mix van rasechte blues, folk en de van oorsprong in Louisiana ontstane cajun en zydeco muziek. Op zijn nieuwe album ‘All The Best’ staan enkele duetten met Mick Jagger…
Hij werkte ook mee aan het laatste album van de Rolling Stones,”Blue & Lonesome” , een onvervalste bluesplaat. En bracht in 2017 een film uit “I Got the Blues in Austin” “I Got the Blues in Austin” follows nationally syndicated radio hosts Chris Jagger and John Peyton through a whirlwind tour of the vibrant Austin blues and rock scene, as they interview Mick Jagger, Pinetop Perkins, Hubert Sumlin and a host of others-culminating in a backstage
   
19u30: Irish Coffee
Was een rockband die opgericht werd in 1970. De leden kwamen van een andere band, The VooDoo genaamd. Aanvankelijk speelde de groep enkel covers van grote internationale rockbands, zoals Deep Purple, Led Zeppelin, The Who en The Kinks. In 1972 brachten ze echter een album uit met enkel nummers van hun eigen hand. Dat album, ‘Irish Coffee’ geheten, kende toentertijd redelijk succes. De single ‘Masterpiece’ was een hit in een aantal Europese landen. Hun lp en singles zijn nu erg gezochte collector’s item. Ook speelden ze in het voorprogramma van onder meer Uriah Heap en Golden Earring. Hun muziek klinkt als een kruising tussen rock en blues. De groep werd destijds (officieus) uitgeroepen tot de beste rockband van België. Leadzanger William Souffreau kreeg in de jaren 70 ook de eer benoemd te worden als “beste zanger van België”. William Souffreau was ook actief als soloartiest en bracht ondertussen al meer dan 10 albums uit.
In 1975 gingen de leden uit elkaar en was het gedaan met Irish Coffee. In 2004 kwam er echter een reünie (met het album ‘Irish Coffee 2’ tot gevolg) en in 2008 bracht de groep nog een livealbum uit, Live Rockpalast – Harmonie Bonn – 21.12.2005. In 2012 stichtte zanger/gitarist William Souffreau een nieuwe bezetting als 3-piece band en bracht een nieuw album uit: “Revisited”. In 2015 werd “When The Owl Cries” uitgebracht. Dit jaar komt Irish Coffee echter met een vijf-mansbezetting naar Tielt.
   
18u: The Heavenly Kings
Ontstond in 2012 en werd gevormd door Christ Dinneweth (vocals, sax), Marc Hellebuyck (drums) en Peter Maes (bas). Sinds 2017 is ook gitarist Rik Michels (Nightlife) bandlid. Zowat anderhalve eeuw Tieltse rock’n roll-ervaring op het podium. Met origineel materiaal zullen ze het Patersdreef Indoor festival meer dan muzikaal onveilig maken…
   
16u30: Flo
Van alles een beetje en van een beetje niets. De muziek van Flo voert je terug naar de kern van de echte muziek. Intieme luisterliedjes waar je warm van wordt, zwevend tussen Joni Mitchell en Joan Baez. Deze singer-songwritster uit Schuiverskapelle opent deze 11de editie van het Indoor festival.