Nightlife 23 u 30 (Afterparty)

Voor deze jubileumuitgave mocht deze band niet ontbreken. Deze Tieltse band hoeft nog nauwelijks voorgesteld te worden. Deze Blues-Rock driemansformatie draait intussen reeds 30 jaren mee in het Benelux blues-rock circuit en kan dan ook een rijk gevuld palmares voorleggen met honderden optredens in cafés, clubs, op festivals en kroegentochten... Rik , Kris & Hein........ dat is passie, gedrevenheid, energie en zin voor humor. Vettige gitaarklanken, slide, zweet en ambiance, een oerbezetting van gitaar-bas-drums, het is er allemaal!
Nightlife speelde reeds vier maal op De Patersdreef , (1993- 2004- 2006 & 2013) en was er dus ook reeds bij in de beginjaren. Nightlife brengt naast het steviger werk in de stijl van ZZ Top, Dr. Feelgood, The Bluesband, The Georgia satellites, Webb Wilder e.a. ook enkele eigen rock-ballads ;
Dit wordt een vette afterparty !!!!
Monsieur Paul ‘s LOWRIDER 21 u 45

Monsieur Paul, Lange Polle en nu ook LowRider, noem Paul Van Bruystegem hoe je wilt, iedereen kent hem het best als de bassist van Triggerfinger en gitarist van de Wolf Banes. De man heeft al heel wat gedaan in zijn carrière maar ophouden staat niet in zijn woordenboek. Meer nog, nu Triggerfinger even pauze neemt, komt hij op 4 februari met zijn nieuwe project naar Tielt.
Als bassist van Triggerfinger was hij de afgelopen drie jaar 136.000 km on the road in 158 steden en 25 landen. Dit bleek de ideale inspiratiebron voor zijn soloproject. Zijn eerste soloplaat is een dubbel vinyl geworden. De plaat is niet echt een soloplaat maar een samenwerking met Belgiës strafste muzikanten, allen even grote avonturiers als de maker zelf. o.a. Dett Peyskens (Pas De Deux), Sam Vloemans, Mario Goossens (Triggerfinger), Roland Van Campenhout, Beverly Jo Scott, Tijs Vanneste,…. Voor “Straight For The Sun” werkte hij samen met de boys van Zwartwerk, bekend van de nieuwe lichting op Stu Bru en het nummer was meteen goed voor de hotshot.
Op 4 februari staan ze met 7 rasmuzikanten op het podium van DE INDOOR, dit wordt een uniek optreden die je niet mag missen.
Biezen 19 u 45

BIEZEN is het project van ex-Gorki Erik Van Biesen. Erik Van Biesen, aka Biezen, zijn muzikale cv leest als een intensieve road movie met voorprogramma's van muzikale grootheden als Charlie Watts (The Rolling Stones) en Jack Bruce (Cream), tours in Duitsland en vele dienstjaren bij The Paranoiacs, Axelle Red, Freddy De Vadder & De Bende Van Miènde, Dandy Davy én uiteraard (22 jaar) Gorki.
Na het plotse overlijden van mede-muzikant en boezemvriend Luc De Vos koos Gorki-bassist Erik Van Biesen ervoor een eigen band op te richten. In 2015 werd de eerste single gelanceerd: Too Short A Lifetime, een eerbetoon aan zijn overleden vriend. In 2016 verscheen zijn eerste soloplaat 'The Birds Return', waarop hij samenwerkte met de Amerikaanse producer Alex Krispin, de vaste front-of-house-mixer van Daniel Lanois., met een eerste single Hanging In. Nu is er de nieuwe single Holy Water. In Tielt komt Erik met zijn Full band , wat de sound van de nieuwe nummers , met 2 blazers en 2 backingvocals plus ritmesectie, uiteraard helemaal tot hun recht zullen laten komen. Het podium met 7 muzikanten zal voor de tweede maal goed bevolkt zijn.

Irish coffee 18 u

Deze iconische rockband uit de jaren '70 met frontman William Souffreau , stond reeds een tijdje op onze verlanglijst, en voor de jubileumeditie van de Indoor komt dit perfect uit..
De groep werd destijds (officieus) uitgeroepen tot de beste rockband van België. Het Belgische antwoord op de hardrock van Led Zeppelin en Deep Purple. Leadzanger William Souffreau kreeg in de jaren 70 ook de eer benoemd te worden als "beste zanger van België".
Masterpiece werd destijds een Europese hit. Irish Coffee had in de jaren 70 ,1 LP en 4 Singels opgenomen, waaronder hun succesnummer "Masterpiece". Nu zijn deze opnames allemaal collector-items.
Er was nadien in 2004 een Mark2, waarmee een nieuwe CD en een Live-CD werden opgenomen in Duitsland voor Rockpalast.....in 2012 was er Mark3: IRISH COFFEE (Revisited). En een nieuw album met brand new songs! ..... In 2015 verscheen hun album "When The Owl Cries"! Souffreau serveert hier muziek die aansluit bij wat de oude Irish Coffee serveerde, klassieke felle rock zonder franje.
En vandaag brandt in William en z’n companen nog steeds hetzelfde heilige vuur als ten tijde van onverslijtbare singles als ‘Masterpiece’ en ‘Carry On’.

’t Smerig Verzet 16 u

Deze Tieltse Band bestaat uit 8 to 9 leden. Ze hebben elkaar allemaal leren kennen op de Tieltse Academie, waar ze allemaal leerling of oud-leerling zijn. Daar speelden ze reeds samen in allerlei bezettingen, het zijn stuk voor stuk goede strak opgeleide muzikanten, en qua dynamiek zit het wel goed als groep. Dat het podium goed vol zal staan, is in ieder geval zeker. - Seppe Vansteelant (gitaar)-Rik Demoen (tenorsax) – Inge Mestdagh (zang) – Siebe en Tine Duthoit (trompet) – Jason Wittevrongel ( altsax) – Balder Kennivé ( keys) – Alex Feys ( bas) – Robrecht Willemeyns ( drum).
Het bijzonder is de aparte ambiance die ze creëren door de vier blazers . Het repertoire bestaat uit nummers waar heel wat diversiteit in zit. Er wordt ook gelet op de retro-toets. Er zit blues in, funky muziek uit de jaren ’70 en hedendaagse nummers die een retrosound hebben. Van Stevie Wonder en Earth, Wind & Fire tot Amy Winehouse en Jamie Lidell. Ze brengen die op een eigen manier en in eigen arrangementen. Deze band is dus zeker de moeite om reeds vroeg aanwezig te zijn.